Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en de regering. Mocht er aanleiding toe zijn, dan kunt u nadere berichtgeving hier verwachten.

 

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Corona-update

18-09-2020

Leerlingenvervoer:

De veiligheidsregio Gelderland-Zuid heeft gemeld dat er geen mondkapjes meer verplicht zijn voor leerlingen die reizen met het leerlingenvervoer. De chauffeur draagt nog steeds wel altijd een mondkapje, dit ongeacht de leeftijd van de reizigers die hij/zij vervoert.

WMO- en OV-vervoer (Regiotaxi):

Momenteel gelden de volgende maatregelen in het vervoer:

  • Wij roepen alle reizigers op om bij klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts en indien het niet strikt noodzakelijk is, niet te reizen met Versis. Ook raden wij aan om betalingen met contant geld zo veel mogelijk te voorkomen, bijvoorbeeld door met pin te betalen of per automatische incasso.
  • U dient bij het reizen met Versis een niet-medisch mondkapje te dragen (net als in het Openbaar vervoer voor elke rit een schoon mondkapje). U dient hier zelf voor te zorgen. Kunt of wilt u geen mondkapje dragen, dan kunt u geen gebruik maken van Versis. Mondkapjes zijn o.a. te koop bij de drogist, de supermarkt of via een webshop. U kunt ook zelf een mondkapje maken.
  • Bij aanvraag van een rit met Versis wordt gevraagd of u aan corona gerelateerde klachten heeft. Heeft u klachten? Dan kunt u geen gebruik maken van Versis. Kunt u deze vraag niet zelf beantwoorden? Dan mag een verzorgende of begeleider dat voor u doen. Bij twijfel beslist de chauffeur of u wel of niet mee kunt.
  • U mag bagage meenemen, deze moet u wel zelf dragen.
  • Als u hulp nodig heeft bij het in-en uitstappen, zorg er dan zelf voor dat iemand uit uw eigen omgeving u daarbij kan ondersteunen.

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en de regering. Mocht er aanleiding toe zijn, dan kunt u nadere berichtgeving hier verwachten.