Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en de regering. Mocht er aanleiding toe zijn, dan kunt u nadere berichtgeving hier verwachten.

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Corona-update

22-09-2021

WMO- EN OV-VERVOER (REGIOTAXI)

Momenteel gelden de volgende maatregelen in het vervoer:

  • Wij roepen alle reizigers op om bij klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts en indien het niet strikt noodzakelijk is, niet te reizen met Versis. Ook raden wij aan om betalingen met contant geld zo veel mogelijk te voorkomen, bijvoorbeeld door te betalen met pin of per automatische incasso.
  • U dient bij het reizen met Versis een medisch mondkapje (type II of IIR) te dragen. Een wasbaar (stoffen) niet-medisch mondkapje is dus niet toegestaan. U dient hier zelf voor te zorgen.
  • Bij aanvraag van een rit met Versis wordt gevraagd of u aan corona gerelateerde klachten heeft. Heeft u klachten? Dan kunt u geen gebruik maken van Versis. Kunt u deze vraag niet zelf beantwoorden? Dan mag een verzorgende of begeleider dat voor u doen. Bij twijfel beslist de chauffeur of u wel of niet mee kunt.
  • Alle zitplaatsen mogen weer gebruikt worden.
  • U mag bagage meenemen, deze moet u wel zelf dragen.
  • Als u hulp nodig heeft bij het in-en uitstappen, zorg er dan zelf voor dat iemand uit uw eigen omgeving u daarbij kan ondersteunen.
VERVOER VAN/NAAR PRIKLOCATIES VOOR DE CORONA-VACCINATIE

Heeft u een uitnodiging ontvangen voor de corona-vaccinatie en wilt u met Versis van/naar de priklocatie reizen? Dat kan zowel met als zonder Wmo-indicatie. De gemeenten hebben de priklocatie in Wijchen tijdelijk aangewezen als puntbestemming. Dit betekent dat klanten die een Wmo-indicatie voor Versis hebben van/naar de priklocatie kunnen reizen en dat zij hiervoor het lage tarief betalen. Klanten zonder Wmo-indicatie betalen het reguliere tarief (OV-vangnet). Voor het boeken van uw rit neemt u altijd telefonisch contact op met de regiecentrale via het gebruikelijke nummer (088-655 77 50).

LEERLINGENVERVOER

De chauffeur draagt altijd een medisch mondkapje. Leerlingen die naar het voortgezet onderwijs gaan moeten een (niet-medisch) mondkapje dragen tijdens de rit. Leerlingen naar het primair onderwijs mogen zonder mondkapje reizen.

Is uw kind afwezig geweest, meld uw kind ten minste 1 werkdag van tevoren aan, en liefst nog eerder. Dit kan via de app en het webportaal infopoint, via e-mail op groepsvervoer@versis.nl of telefonisch op 088-6557765. Alleen wanneer u uiterlijk de werkdag voorafgaand om 18:00 uur (voor ritten op maandagochtend dus uiterlijk vrijdag 18:00 uur) uw kind weer aanmeldt kunnen wij beloven dat uw kind de volgende dag weer mee kan.

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en de regering. Mocht er aanleiding toe zijn, dan kunt u nadere berichtgeving hier verwachten.